Je bekijkt nu Lekker slapen tijdens hittegolven

Lekker slapen tijdens hittegolven

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:nieuws
  • Bericht reacties:0 Reacties

Bijna iedereen kent het probleem:  Na een heerlijke warme dag naar bed gaan om er vervolgens achter te komen dat het eigenlijk veel te warm is om lekker in bed te liggen.
Speciaal voor jou hebben we enkele Verkoelingstips voor je huis  op een rij gezet zodat je zelfs tijdens een hittegolf lekker kunt slapen.

Isolatie: Een koeler huis tijdens een hittegolf

Het goed isoleren van je woning werkt 2 kanten op. In de winter zorgt een goede isolatie ervoor dat de warmte in het huis blijft maar in de zomer, hoe tegenstrijdig dit ook klinkt, zorgt een goede isolatie er juist voor dat het koeler blijft.

Om ervoor te zorgen dat de koelte zo veel mogelijk in huis blijft terwijl de warmte van buiten zo min mogelijk naar binnen komt is het aan te raden zoveel mogelijk alle ramen en deuren dicht te laten.

Ook het sluiten van gordijnen of het uitklappen van je zonnescherm helpt hierbij.

Hoewel het vreemd klinkt zorgt dit er juist voor dat de warme buitenlucht zo min mogelijk naar binnen stroomt. Wel belangrijk is het om te blijven ventileren voor een gezonde lucht in huis (dus de ventilatieroosters open laten staan).

Groen tegen de muren, en een plat dak?

Wanneer je een plat dak hebt kun je deze bedekken met planten.
De planten zorgen namelijk voor een beetje verkoeling en is goed te combineren met dakisolatie en eventueel zonnepanelen.

Ook planten tegen de gevel van je huis kunnen bijdragen aan het buiten houden van de warmte.

Mocht je een plat dak hebben en erover nadenken om planten hierop neer te zetten kan het lonen om even onderzoek te doen bij de gemeente. Sommige gemeenten geven namelijk subsidie als je als huiseigenaar beplanting op daken wil aanleggen.

Raamisolatie, ook hier zijn voordelen te behalen.

Net zoals het isoleren van het dak en de muren zorgt een goede raamisolatie er ook voor dat de warmte zoveel mogelijk wordt buitengehouden.

Ook het installeren van zonwerend glas, zoals HR++ glas,  zorgt ervoor dat het minder warm wordt binnen. Wanneer je veel last hebt van warmte binnenshuis zou het plaatsen van een zonwerend glas in het raam waar de zon het meeste op staat een uitkomst kunnen bieden.

Zo, het huis is op orde maar het is nog steeds warm.. wat nu?

Het goed isoleren van je woning, het dak, de ramen zorgt ervoor dat er minder warmte naar binnen komt maar bij een hittegolf kan je soms wel wat extra koelte gebruiken.

Voor extra verkoeling kan je bijvoorbeeld kiezen voor het plaatsen van een airco.

Wanneer je kiest voor een airco is het wel handig om ervoor te zorgen dat je stil staat bij de raamafdichting. Lees meer over een Goede raamafdichting bij een airco zodat er geen koelte verloren gaat!

We hopen dat je wat aan onze tips hebt gehad en wensen je alle koelte voor de toekomstige hittegolven!

Geef een antwoord